søndag, juni 29, 2014

Ingen jul uden sirupslagkage!

































Det skal du bruge:
Kagedej (2 bunde):
250 g sirup
125 g blødt smør
3 dl sukker
3 dl kærnemælk
1 tsk natron

1 tsk kanel
1 tsk stødt nellike
2 æg
10½ dl mel

Smørcreme:
175 g smør eller margarine
100 g flormelis

Glasur og pynt:
Kogende vand
Flormelis
Krymmel

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Kagedej:
Bland alle ingredienserne, og rør det godt sammen.
Smør to lagkageforme med smør, og fordel kagedejen i formene.
Kagen placeres foroven i ovnen.

Smørcreme:
(Røremaskine kan bruges)

Bland smør/margarine og flormelis rigtig godt sammen.

Glasur:
Kogende vand og flormelis blandes sammen. Mængderne justeres indtil konsistensen er tyk men stadigvæk lidt flydende.

Sammenlægning:
Smørcremen smøres på den ene bund, og den lægges ovenpå.
Glasuren fordeles på lagkagen og der drysses krymmel på.

Bagetid: 10-15 minutter.
Tips: Bundene kan fryses.
Afkøling: Bundene skal være kolde, før sammenlægningen.
Opbevaring: Kagen skal opbevares kold - Hvis kagen opbevares kold, kan den holdes sig frisk i månedsvis.

0 kommentarer:

Send en kommentar