søndag, juni 29, 2014

Saft til afdrypning!




























Det skal du bruge:
1 kg fuldmodne bær eller frugt
2 dl vand
350 g sukker til hver liter siet saft
Atamon
Flasker og/eller sylteglas

Sådan gør du:
(Alle mulige bær/frugt kan blandes sammen)

Dag 1:
Skyl og gør bærene/frugtene rene.
Put bærene/frugtene i en gryde, og tilsæt vand. Kog det indtil det brister, og bliver til en mos.
Hæng mosen til afdrypning i et stativ beregnet til saftlavning. Mosen skal hænge til afdrypning i et døgn.

Dag 2:
Saften måles op, og mængden af sukker beregnes.
Saften koges og sukker tilsættes.
½ tsk atamon tilsættes.

Flaskerne/sylteglassene skylles i en atamonblanding (kogende vand tilsat 2 tsk atamon).

Saften hældes på de varme flasker/sylteglas, og lukkes med det samme.
De fyldte flasker/sylteglas afkøles.

Opbevaring: Køligt - køleskab eller i et køligt skur.
Blandingsforhold: Efter smag.

0 kommentarer:

Send en kommentar